Alaverdi

Aina iloinen ravintoloitsija Kakhaber ”Haba” Baramidze ravintolan edustalla Snellmaninkadulla.

Georgialainen ravintola Alaverdi on sympaattinen, pieni ravintola Snellmaninkadulla Helsingissä. Ravintolassa on noin 20 asiakaspaikkaa, joten kodikas ja lämmin tunnelma on taattu.

Alaverdin ravintoloitsija Kakhaber Baramidze, tuttavallisemmin “Haba”, on itse remontoinut ravintolan kodikkaaksi, mutta Snellmaninkadun arvoa kunnioittaen. Ravintolan sisustuksesta huokuu Georgialaisen viinitilan tunnelma. Kaikki Alaverdin viinit ovat perinteistä georgialaista tuotantoa ja muutamat niistä on valmistettu perinteistä Kvevri-menetelmää käyttäen. UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön kohteisiin kuuluvassa Kvevri-menetelmässä viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen sekä valkoviinien osalta ja jopa värin suhteen. Kaikki Alaverdin viinit tuodaan Suomeen itse.

Ruokalista on lyhyt ja sitä päivitetään satokauden mukaisesti. Listalta löytyy enimmäkseen kasvisruokia, muutama liharuoka ja pari jälkiruokaa, joista itse leivottu kakku on herkullinen osa kahvihetkeä. Ruokalista noudattelee georgialaisia perinteitä modernilla tyylillä. Ravintolaa voisi luonnehtia georgialaiseksi tapas-ravintolaksi, jossa ruoka ja viini kietoutuvat saumattomasti yhteen.

Ravintoloitsija Kakhaber “Haba” Baramidze, toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Georgialaiselle makumatkalle Ravintola Alaverdiin!